Saturday, December 27, 2008

Sayang Abang


Wwwaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrghhhhhhhhhasahahhamuahahuahuhaushdlasmasjdnkqwoij,..!!!!!!!!!!!

Xaxau gyle siiiaaaalllllllllll...!!
pnat gyyleeeeeeeeeeeeee..!!!
this is my odysee..!!!


Semlm mmg xkan dilupekan..birthday party abg ku yg 1st..Eram gold triangle..hee...1st tym aku celeb birthday dye..1st tym juge aku wish happy bufday kt eram..
skang life aku jd better..hubungan aku ngan abg² aku semakin erat..
suuuuuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkeeeeeeeeeeee...........!!!!!!!!!!!
gyle sial..
aku dpt merasakan aku ni masih lagi adik bongsu diorg even aku da ade 2 org adik..
heee..
huihuihui...
*POPcoholic rAwk.....!!!!!!!!!!!!


tatau nak ckp ape..thhxx kt korg sbb invite aku n accept my frens..
even the ladies r not so frenly..tp korg tetap cool...
mlm tu mmg aku all out..

To kimon n all POPcoholic members..
im so sorry...i can't join u guys at ' After Party '
the ladies need to go home..haaa..
rindu gyle after party kt umah eram nun..
ouh ya..rakan²..im not adan( 2nd Bro ) ok..stop calling me adan..i adik dye je ok..
tau la muke same..kate adik bradik ngoi...

Happy birthday to u Eram ( 1st Bro )..
Shweet 26..
bajet je..padahal da 28..
heee...
nn
happy birthday to u alip ( 3nd Bro )
shweet 24..
agagaga..
korg sume da tue da..
ahahhaa...


LOVE YOU ALL MY ABANGS


" I'm the voice from the planet of Liquid Skies to bring you the message
Come closer to the speakers so I can see the light in your eyes
I'm here to invite you on a journey to a planet of love and freedom
So relax your body and open your mind to the melody transmission
The melody is the only way to a shining planet of liquid skies
Come closer to the speakers so I can see the light in your eyes
C'mon dance with me and feel the rhythm take over your body
Follow me to the planet of liquid skies "










Thursday, December 25, 2008

Only One

We had a fight that day
Makes me feel so sad
And im so shame n scared
She'll leave me

She's my only one
I give her all my love
Even though she says no
I just go on and on

Everyday and every night
I just wanna hear her voice
And make sure that everything stays right

And everyday and every night
To dream of her is my delight

Oh dear how wonderful life would be
With you still in my heart
Oh dear how wonderful life would be
With you still in my dreams

And now you really left me
With no one to hold me
As time goes by I will drown

Mocca's songs are so understanding

Tuesday, December 23, 2008

2nd Combat VC Exclusive

video

From Left : Wanfie , Lead , Za'a

Video nih adalah assignment seniors aku mase aku sem 2 kt UiTM..aku dengan secara langsung nye pon terjebak la skali dalam pembikinan video ni..saje je nak tunjuk kat bloggers sume hasil daripada bdk² TEKA nih..semalam sembang² pasal film teringat pule kt VC nih..hihi..aku juga merupakan crew n talent dalam VC nih..sakit ouh..byk kenangan masa the making VC nih..tym 1st day shooting je..sume talent sakit prot..haha...wanfie , lead n me..sume sbb breakfast la nih..mkn hot dog taun ble tah..pnat mmg pnat la en..jadi talent lg pnat..ade yg salah landing la..ade yg salah lompat la..aku la yg byk salah..ahuhu..VC ni dibuat dlm mase 3 hari je..ok la..walaupun stunts dlm VC ni x mantap..tp kitorg berjaya gak buat..ahuhu..kesan daripada VC nih Wanfie patah tangan , Lead paru² berlubang tapi aku je yg xde pape..kebal babe..haha..xde la..ade la..tym kitorg cari lokasi..saje² test lompat² tangan aku termasuk paku..darah byk kuar..cool gyle..haa..mane tak nye..producer bagi kitorg 2 lapis je tilam..mane cukup..banyak kitorg jatuh mmg bukan atas tilam la..lokasi kitorg nih sume kitorg buat kt stadium shah alam nun..tempat fakulti lame kitorg..best la lelebih lg tym kitorg mosh ramai² skali ngan 2nd combat nye fans tgk da mcm yayasan johor pon ade..haha....lepak ngan team 2nd combat lagi..diorg ni vegetarian..tapi badan sume besar²..haha..pasni sem baru nih..tiba la pule giliran batch aku untuk buat VC..artis..?kitorg tatau lagi nk pilih sape..hope kitog dpt buat yang terbaik la..wish we luck guys..



Testing lompat kete nih..igt senang ke..byk kali gak la buat silap..haha..
kene practice dulu sblom lompat..



ni shot yg x jadi..
tgk tilam tu ade 2 je..da la nipis..
mane x patah² tulang kitorg..



Smart x stage yg kitorg design khas untuk VC nih....
straight x!!
tgh mosh tym nih..scene kitorg da abes en..
hardcore tym..


Pic kenangan ngan team 2nd combat n team production yg bekerjesame..

Monday, December 22, 2008

Promiscious Boy

i promise ( sumpah )
whenever it takes
i'll meet u
i'll start it all over again
this tym
let me make the 1st move
nn
i'll ask for ur phone num
n we will take picta together
i juz mish u
n

I WILL


Learn it.Live it.Love it

Sunday, December 21, 2008

Be matured

baru² ni aku mule risau..sejak datang nya byk penyakit baru yang boleh membunuh..banyak musibah yang menimpa..hurm..tanda² dunia nk kiamat..

nak dekat 2 minggu dmam aku baru baik..tapi..selsema aku nk dkat 3 minggu..x baik² lagi..then skarang aku da mule batuk² almost 2 weeks juge...urm..selsema + batuk mmg amat sakit..tp aku x pegi pon buat medical check up..bagi aku..klu stakat dmam + selsema + batuk ni standard la combo set..akan pulih..tp skang aku mule risau sbb da 3 weeks x pulih² lg..hurm..upcoming disease..tatau lagi..may b yang boleh menyebabkan
sesuatu..

hurm..entahlah..dalam hati suda ta tenang..ingin kembali kepada-Nya..?takut dan malu akan diri ini..hati sering tertanya²..hampir suda tiba kah masanya..?tetapi..aku masih lagi begini..mengharap sesuatu yang ta pasti dan terus hanyut dengan duniawi..

mereka sering berkata..kasih abg bawa ke neraka..yeke..?urm..mane de..entahla..aku pna gado ngan abg aku..almost 3 - 4 month tak bercakap..aku sgt sedih..mule² aku tak kesah..akhirnya aku give up juge..aku try ckp ngan dye..tapi dye still diamkan diri..sgt sedih aku..yess..seorang adik memerlukan abg n kakaknya..tapi disebabkan aku teda akak..maka..aku hanya memerlukan abg..adik beradik aku sume laki..kekasaran dan ketegasan suda sebati dalam diri kami sume...maka..itu yang menyebabkan ego masing² tinggi..lebih² lagi lelaki..urm..

cinta dan kasih sayang tersepit antara 2 pintu ego..salah satu pintu harus terbuka dan mengalah supaya pintu yang satu lagi dapat terbuka jua dan membenarkan cinta dan kasih sayang itu masuk..


setelah berbaik semula..aku menjadi rapat kembali dengan abg² aku..yess..abg mane tak syg adik en..skarang aku happy dengan ade nye abg aku disisi aku..hurm..sume masalah aku tak pna share ngan family aku xcept masalah duit..itu je masalah aku..tak share probs ngan family..aku tak kesah sebab aku lelaki n aku da biase bersendiri..aku tanak family aku cakap..ble susah baru cari keluarga..mane teman² mu..?hurm..entahlah..tidak sume bende kita bley cite kat org en..even family kita..

kadang-kala kita lebih kan teman dari keluarga

yesss..itu pendapat aku..aku tanak hampakan teman..kerana..teman tidak mudah untuk dicari..manakala.keluarga
bagaikan air yang dicincang takkan putus..kita menghampakan keluarga..lama² baik jua..kita menghampakan teman..pasti boleh kembali..?sbb tu kita lebihkan teman..bukan pentingkan diri..tetapi adalah pilihan untuk hidup ini..

aku seorang adik..dan aku juga seorang abg..kadang kala adik yang harus mengalah demi abg tersayang..kerna..ego seorang abg tinggi bagi seseorang..bagi seorang abg..aku jarang sekali mengalah..tetapi..kerna sygkan adik dan tidak tahan tengok muke mereka menahan kesakitan..akhirnya..aku mengalah jua..ade juga abg yang x mahu ambil tahu hal adiknya..kerna ego atau katanya

" aku tak nak masuk campur hal adik aku..buat pe dye nak masuk campur hal aku..life aku..
aku tanak dye jadi macam aku.."


urm..wahai abg..sesungguhnya adikmu memerlukanmu....usah takut..dye bukan mahu jadi seperti kamu..dye cume berharap yang terbaik untuk mu..

mereka² pernah berkata juga

" bunga bukan sekuntum..kumbang bukan seekor "

mmg benar..tapi..tidak suma bunga itu mekar sepertinya..entahla..kerinduan di tahap gaban..sy telah pon delete num fon si dia...mereka kata..satu cara untuk melupakannya..seterusnya..suma yang berkenaan dengan si dia..urm..cukup la sekadar num n pics..yg lain..entah lah..asalkan dapat melihat si dia gembira..

celotehan berakhir

:):):):):):):):):(:(:(:(:(:(:(