Saturday, December 13, 2008

Knight of Drugs

Puya n pkey de dtg lepak ngan aku setelah mengetahui bahawa aku dan.. dia tiada hubungan..seperti biasa la..aku terpaksa dengar nasihat n kutukan mereka even dmam x pulih lg..biasa ah kne bahan nih..aku yang nk dgr pendapat diorg..merase ah en..lg pom aku nk jumpe pkey sbb nk cite pasal ijat n pkey tu..complicated..masalah aku x settle..tp sebok² ngan masalah org len..hee..

Puya : knape weyh korg..mcm mane ley jadi camni..?ape kau buat..?aku tgk ok je korg sblom nih..

Kerusi : adooi..entah la..aku patah gyle hati weyh..

Puya : urm..cube kau cite sket kt aku cmne ley jd camtu...

Kerusi : aku tatau..salah aku..ego tinggi..tatau la salah sape n blablabla...

Puya : lah..xkan sbb kawan dye suruh kot && ape kne mengene ngan past kau..aku x phm..

Kerusi : itu yang sy tatau tu..tu la..aku nk jumpe dye..aku nk face to face..aku terkilan..

Pkey : kau nape jaa , nape ley jd camni..ape kau da buat..( ceh..sume salah aku.. )

Kerusi : itu yang sy nk tau tu..pkey..aku sedih..

Pkey : aku da ckp da..aku tgk gaya dye pom aku da tau da dye jenis camne n blablabla..

Kerusi : haah..btul do..tp aku tau..aku pecaye kt dye..dye xkan camtu..tape la..

Pkey : pasal ijat pule n blablabla Vanity Dolls [ VD ] blablabla..

Kerusi : hah..pe tu [ VD ] blablabla..

Pkey : [ VD ] satu group..all girls kt kl..ijat join..dye lebih kepada [ VD ] than me..dye pentingkan [ VD ] dari dye..

Kerusi : adoi..aku tatau la..hurm..

Pkey : dah la..kau jgn camni..sian kau...gelak..tu je kau mampu..do sumthing..

Kerusi : entah..ahuhuhuhu..aku tanak..aku takut cousin dye benci aku..aku tanak diorg sume benci aku..

Pkey : manusia berubah..lembu tak..dari dulu lintas jln mane pna tgk kiri kanan sbb diorg xde otak..do sumthing...maruah bro..aku tau tu maruah kau..

Kerusi : ape point kau..?yes..aku tau tu maruah aku..aku tau aku bukan snang nk jatuh cinte..aku tanak benci amy..aku tanak dendam..kau tau aku dulu camne en..

Pkey : aku x suruh pom..kau sayang dye en..but u must do sumthing to get her back..ape yg diorg sume tau pasal kau nye past..past is past..girls leave kau ke kau leave girls..?haa..kau bgtau dye..if kwn² dye nk kan dye happy n bahagia..diorg sume akan support dye...dye still dye..knape diorg buat camni..sbb diorg takut dye akan jadi lain..sbb diorg takut perubahan...entah² diorg dari dulu x pnah berubah..diorg x ready..sampai ble diorg nak camtu..knape kwn dye yg harus decide jln dye..

Kerusi : entah..aku tatau..aku percaye kt dye tu..dye bkn camtu..pasal kekwn dye aku x sure..

Pkey : pasal ijat dgn group [ VD ] tu..sejak ijat ngan aku..dye byk berubah..aku slalu gadoh ngan ijat pasal propaganda [ VD ]..[ VD ] ni nak ijat yg dulu..thats y diorg slalu buat bende yg bley pia\sahkan aku ngan ijat..
ijat tamau terkeluar dari [ VD ]..tu sbb dye more to [ VD ].. [ VD ] tu..diorg slalu buat camtu..sbb diorg x knal aku..diorg juz nk protects ijat..tp cara diorg salah..ijat pom slalu terikut² [ VD ] tu..ijat x percaye kt aku..same goes to amy..lebih kurg camni la..

Kerusi : uit..mcm tu pule..hurm..entahla..aku juz da x mampu da..aku bukan fighter pkey..aku bukan camtu lg..

- end -

ni la teks perbualan antara aku n pkey n puya n ijat
lebih kurang camni la topik yg dibincangkan
bukan 100% tulen
nobody perfect en
may be dlm teks ni ade kesalahan anggapan
mintak maaf jika ade pernyinggungan kepada perasaan anda
kerana anda x knal kami
kami x knal anda
tu sbb la kekdg wujudnya salah paham
kerna pengenalan itu penting



" tlg sket ea..i da cukup matang utk m'nilai ap i2 chenta. "

i still simpan lg txt nih..i dunno y..u cukup matang tuk menilai chenta..? yeke..?or kawan u..?diorg buku jodoh ke..?diorg yg tentukan sape bf u..sape suami u..camtu..?sampai mati nk camni..?pilihan tu ade amy..think..open ur mind wider..even bukan utk i..utk org lain..thx to u amy..

u pna tanye i..sanggup ke i tinggalkan dunia i n masuk dunia u..siapa yg bley tinggalkan dunia sendiri ke dunia yg orang lain amy...that y i need u..pephm je la..





2 comments:

amira farhana shafaruddin said...

ja'a..
hurmm..
sian kt k0 ekk..
anyway aku jz h0pe yg terbaek wat ko..
fight f0r it w0keyh!!

The way i are said...

hah..
tgk ah acamne..
huhu..
gelak je..
haha..