Sunday, November 23, 2008

Tentang dia



Semalam setelah penat bekerja..P-key datang menjemput untuk pergi overnite seperti dolu² yang sudah tidak seperti dolu² lagi..yela en.dulu sume naik scoot ramai² keliling KL..tapi skarang da tade da..sume da ade kete n ahli pom semakin berkurangan disebabkan persengketaan lalu..tapi x kesah la en..kawan still kawan..

dari ampang turun KL..lepak kat kampung baru jap makan..haha..pape ta..ade ke masak tom yam bubuh lala..xley bla langsung..seb baik aku x makan..mase tu aku 3 org je..pkey , leng moy n aku...tunggu echa dari shah alam dengan membe dye sampai lambat gyle..bosan lepak kg baru..pegi BB..tempat biase kitorg lepak dulu²..teringat zaman scoot dulu..hehe..pegi kacau maknyah kat situ..makan aiskrim mcd..pastu g blakang 7e kt situ..jadi gyle jap sebab kegilaan yang melampau tggu echa nih..lembab gyle..membe dye bdk melaka tu bwk kete lembu ke pe turun KL..hui..atlast..pegi pule ke dataran sambut merdeka jap..huhu..gyle ke ape..call echa suruh membe dye dtg dataran..hee..

then jumpe echa..echa dtg kat aku dari jauh..dye lari ketakutan..aku terkejut tgk echa pakai dress..huii..selama ni pakai jeans je..ta pna pakai dress..huhu..echa lari dari bdk melake tu..ade ke baru 1st meet da ajak balik umah..bodo tul dak tu..hee..pastu kitorg rampas echa dari bdk melake tu..then kitorg bla lepak kt hartamas..echa pule nak mkn..haha..makan pisang bdk melake tu..da la macam budak skola..entah dusun mane tah dtg..haha..

pastu pegi la hartamas..sesaje nak lepak teman echa makan..tym [egi hartamas tu jln gyle jam..sebab ade event Freedom tu..huuu...rugi ta pegi...xde tiket pule..biarla..then lepak hartamas..bta sampai 30 minit duduk pastu abangku yg 1st call..

Eram : Weyh kau kt ne..?
Kikon: aku kt hartamas..nape..
Eram : aku ngan jackie nih..kau tunggu situ..sat g aku dtg..
Kikon: hah..?camne kau ngan jackie plak..?knape ngan jackie weyh..?
Ackie: ca'a.. ( lemah tak bermaya )
Eram : jackie da lost gyle..seb baik aku jumpe dye kat freedom tu..
Kikon: adoi..jackie ok x..?
Eram : kau tunggu situ aku dtg..
Ackie: ca'a..kau kat mane..
Kikon: aku kat mamak sblah 7e ni..

TENTANG JACKIE

lepas abang aku call..aku tunggu je diorg sampai..damn..aku da ta senang duduk da..risau gyle..tatau pe jadi kat ackie my bff..pastu abang aku sampai..

Eram : weyh kau masuk cepat bongok..
Kikon: ackie kau ok tak..
Ackie: ca'a..aku takot..seb baik aku jumpe abang kau..
Eram : tadi jackie sorg2 je kt freedom tu..dye da lost..seb baik aku jumpe dye..nyaris kne angkut tadi..
Kikon: aku ngan kawan aku nih..nak g mane..?
Eram : kau ikut aku cepat..g umah aku ah..aku bawak kete ackie nih..bdk2 aku sume da balik da..
Ackie: ca'a..( lost )
Kikon: pkey..aku ugent la..sorry syg. i gtg..
Pkey : sokay bro..aku paham..pegi jage ackie..
Kikon: thx..esok jumpe sok..

aku trus dok blakang kete..pastu abg aku drive..aku peluk ackie dari blakang..then ackie pegang aku rapat n kuat...aku dapat rase ackie dalam ketakutan n sadness yang mendalam..dalam kete tu jackie cite la pelan2..dye pegi freedom tu sorg2..dye kne tinggal ngan kakak2 angkat dye..sampai freedom tak jumpe diorg..jackie lost dalam tu..dye stress sbb keje n masalah2 dye..seb baik abg aku jumpe..abg aku cite..dye nampak ramai orang keliling jackie..mule2 abg aku tak cam tym kat dlm tu..pastu abg aku tman jackie keluar cari kete dye..lepas tanye name baru la abg aku prasan..damn..lucky..klu x tatau la pe jadi kat ackie..


sampai umah abg aku..diorg sambung party kat umah tu plak..ramai membe2 popcoholic de dalam umah tu..its like gathering balik bdk2 popcoholic..aku pom layan x layan la en..nak kne jage ackie lagi..aku dok la kat sofa..jackie tdo kat kaki aku..dye pegang erat peha aku..hurm..sian aku tgk jackie..stress gyle..biar la..malas nak join party..dok tgk tv je..seb baik x ramai org..risau aku kt jackie..dye still x dpt lupe tym dye lost sorg2..how lucky she is..

then jackie bangun..kitorg sembang2 la lepas rindu..jackie always cakap.." ble la caa aku nak ade gf " n " aku tak kisah kau gay..ngaku je..aku terime kau la caa " ..cis..tadi lost senyap je..da ok bising2 pule..abg2 aku n kawan2 dye sume ske kat jackie..urm..entah la..pastu tetibe tah camne bley sembang pasal kawin..jackie cakap..mak dye redha dye ngan bf dye.." si polan tu syed , elok la kau syarifah "..huu...mengape hah..harus ke..?pastu mak si polan tu pule cakap " urm..xyah tunang..trus nikah je " ..damn..tym tu aku sedih plus happy..urm..damn..i'll always support my frens..eventho i love her..then jackie ckp " gyle ke aku nak nikah skarang..aku mude lagi..lagi pom aku mesti kawin ngan polan tu nye.. " i still can't accept it..

ada apa dengan nama..
ada apa dengan keturunan..

mayb it's LOVE..


im happy for u jackie..
happy eva afta..


LOVE.FREINDSHIP.TRAGEDY




atoi..
kau ta pna rase camni lagi toi..
kawin doi..

5 comments:

amy.437 said...

ouhh.
ackie ke syarifah tuhh.
yg u asyik bsing.
tnye npe syarifah msty ngn syed.
no wnder :))
dy cntk!
seriously.
ta tpu :DD

purple puppet said...

well..spe suh dye x ajak kte g freedom???
nt nk mrh dyee....
ko ni jaa..
x abes2 tangkap cintan kt dye...
aku fhm...
hehehehe...
nasib baek abg ko jmpe bdk kecik tuh...
huh..

Naz said...

cian.
hahaha.
terlebih freedom.
hahaha
ko pn ari2 lost jaa.
hahaha
bkn jakie je.
krm slm kt dye!

The way i are said...

aku da memang lame da lost...
aku x dpt cari jalan kuar..
aku x dpt cari jalan penyelesaian.

~Bocah Ragel said...

jaa.
aku pham dow.
aku pnah lalui prasaan tuh.
even xgampang cam apa yg ho hadap!
dnt worry doi,
kita kwan.
anytime leh share.
janji kta kuar.
ko tapau.
ok!